Marktdag en Meere-orgel in Epe

1032

In de maanden juli en augustus zal een keur aan organisten uit de wijde regio op woensdag tijdens de marktdagen in Epe het prachtige Meere-orgel in de Grote Kerk van Epe bespelen.

Een aantal organisten speelt vaker op dit orgel als vaste kerkorganist, of als organist bij andere orgels in de regio. Alle organisten in de serie hebben een grote passie voor het orgel en orgelspelen in het algemeen. Ze bereiden dan ook mooie bespelingen voor.

Deze marktdag-bespelingen zijn iedere woensdagochtend te beluisteren van 11.30-12.00 uur, te beginnen op 6 juli (Lulof Dalhuisen) tot 31 augustus (Johan Smit). De tussenliggende data worden gevuld door Marijn de Jong, Maurits Bunt, Ane Mulder, Wiger Levering, Roelie Muller, Geerd Voortman en Luuk Schuurman.

De kerk is vrij toegankelijk, de toegang is gratis.
Tijdens de bespelingen is d.e organist in de Grote Kerk in Epe te zien op een videoscherm in de kerk.

Meer informatie: www.meereorgelepe.nl

Foto: Ane Mulder