Open Atelierdagen weer springlevend

597

Na de gedwongen coronapauze van afgelopen jaar zijn de Open Atelierdagen Noordoost Veluwe dit jaar weer springlevend: op 2 en 3 oktober openen 43 kunstenaars uit de regio de deuren van hun ateliers voor bezoekers. De organisatoren hebben in de tussentijd niet stilgezeten. De website is compleet vernieuwd en aangepast aan de eisen van de huidige tijd. Kortom – Open Atelierdagen 2.0!

De Open Atelierdagen Noordoost Veluwe worden al sinds 1994 georganiseerd en behoren daarmee tot de pioniers van het ondertussen bekende fenomeen van de kunstroutes. Een serieuze toelatingstoetsing garandeert een hoog kwaliteitsniveau van de getoonde kunstwerken – en dat weten duizenden van kunstliefhebbers elk jaar weer te waarderen. De ontmoetingen met de kunstenaars in hun werkomgeving zorgt bij velen voor een inspirerende kruisbestuiving. “Creatieve vibes borrelen vanzelf naar boven in dit mooie, lichte en gezellige atelier”, aldus een bezoeker.

2.0
Inspireren wil ook de nieuwe website www.openatelierdagen.nl, die dit jaar door kunstenares Pauline Luijben in een geheel nieuw jasje is gestoken. Hier kunnen bezoekers alvast een voorproefje nemen van de kunstenaars en hun werken, maar ook meteen één of meerdere routes uitstippelen. Dit jaar zijn de ateliers te vinden in de plaatsen Emst, Epe, Hattem, Heerde, Oene, Vaassen, Veessen, Wezep, Wapenveld en Welsum. Met behulp van Google Maps kan voor beide dagen de perfecte route worden gepland – te voet, per fiets of met de auto. Ook de bijbehorende flyer is dit jaar geheel 2.0: met behulp van de QR-code staat in een handomdraai alle informatie paraat. Voor kunstliefhebbers die nog een stapje verder willen gaan, biedt de website ‘bonus-informatie’ over kunst in de openbare ruimte en over het lesprogramma ‘Kijken naar kunst’.

Wie zich graag een weekend lang wil onderdompelen in kunst, creativiteit, een grote diversiteit in stijlen en technieken én in inspirerende ontmoetingen met kunstenaars is op 2 en 3 oktober tussen 12.00 en 18.00 uur van harte welkom bij de 43 deelnemende ateliers. Voor verdere informatie en inspiratie kijk op www.openatelierdagen.nl.