Matchmaker Jeanette Kers begeleidt singles in zoektocht naar ware liefde

1625
Jeanette Kers is relatiebemiddelaar bij het landelijk relatiebemiddelingsbureau 40PlusRelatie. “Ik begeleid singles in hun zoektocht naar liefde.”

Jeanette Kers uit Epe is werkzaam als consulent bij het relatiebemiddelingsbureau 40PlusRelatie. “Ik breng singles van alleen naar samen en begeleid ze daarbij in hun zoektocht naar een relatie. Dat is iedere keer weer bijzonder om te mogen doen.”

Mensen die op zoek zijn naar een relatie, kunnen op verschillende manieren terecht komen bij 40PlusRelatie (voor 60-plussers heet het bureau 60PlusRelatie). “We zijn een landelijk opererend bureau, dus singles komen via ons hoofdkantoor binnen, maar kunnen zich ook rechtstreeks bij de consulent zoals ik, aanmelden.” Iedere consulent heeft een eigen regio en schrijft daar singles in die op zoek zijn naar een relatie. “Als professionals bieden wij onze diensten aan en onze cliënten betalen ons voor deze diensten. Ik ben een van die professionals die alleenstaanden bij elkaar brengt.”

de liefde is geduldig

Serieus
Jeanette neemt haar taak erg serieus. “Ik begin met een uitgebreid intakegesprek bij de mensen thuis. Vervolgens maak ik een veelomvattend profiel van mijn cliënt. Wij noemen dat een persoonsbeschrijving. Cliënten kunnen ook aangeven dat ze met een anonieme contactadvertentie op de website willen staan. Dan maak ik die ook op.” In haar zoektocht naar een passende match, denkt Jeanette niet in aantallen, ze zoekt liever wat langer naar de perfecte klik. “Ook in de liefde gaat het niet om kwantiteit maar om kwaliteit. De liefde laat zich niet dwingen. De liefde is geduldig!”

Van single naar samen
Van single naar samen. In het kort gezegd is dat het motto van matchmaker Jeanette. “Ik ben als consulent intensief betrokken bij deze liefdeszoektocht. Hoe meer aandacht je daar aan besteedt, hoe beter. Ik streef naar een blijvende match.”

Naast de vele gesprekken met haar cliënten, organiseert Jeanette ook wandelingen. “Tijdens deze zogenaamde Single Evenementen (www.single-evenementen.nl) ontmoeten alleenstaanden elkaar ook eens op een andere manier. Lekker ongedwongen samen kletsen en genieten van de natuur. Ik fungeer dan als gastvrouw.” Singles die hierbij aanhaken, hoeven overigens niet per se ingeschreven te zijn bij 40/60PlusRelatie, vertelt Jeanette. “Deze wandelingen hebben een breder doel. Het gaat hier veel meer om contact met gelijkgestemden dan om het vinden van een relatie.”

Tijdens het begin van de coronapandemie organiseerde Jeanette zelfs gratis één op één-wandelingen. “Zorgvuldigheid en aandacht zijn woorden die heel erg bij mij passen. Als iemand dus eens apart met mij wil wandelen om zijn of haar hart te luchten, dan ben ik ook graag van de partij. Ik doe dit werk niet alleen om geld te verdienen. Ik doe dit vooral om mensen gelukkig te zien. Om mensen liefde te laten voelen.”

Positieve feedback
Dit werk lijkt perfect bij Jeanette te passen. “Bij negen van de tien cliënten krijg ik een erg positieve feedback. Ook als er geen blijvende match is, ervaren ze het toch als een positief avontuur. Soms zijn ze zelfs een stap verder gebracht op hun levenspad en hebben ze meer inzicht gekregen in zichzelf. Dat sterkt me enorm. Het maakt mijn werk iedere dag weer bijzonder.” Jeanette Kers gaat daarom nog altijd graag met mensen om en streeft ernaar om hen uiteindelijk blij te zien. “Ik verdiep me in de relatiewensen van mijn cliënten en ga vervolgens op zoek. En als single dan uiteindelijk écht samen wordt, dan ben ik helemaal in mijn element.”

www.40plusrelatie.nl
www.single-evenementen.nl

Tekst en foto: Dennis Dekker