Pleinmarkt 2020

1081

Cultuur en welzijn hebben het extra moeilijk in deze tijd. Des te mooier dat ook dit jaar de Pleinmarkt kan doorgaan. Zaterdag 12 september presenteren zich op het Kerkplein en een deel van de Hoofdstraat bij de Grote Kerk in Epe weer tientallen culturele en welzijnsorganisaties uit de gemeente Epe.

Veel deelnemers aan de Pleinmarkt hebben een zware tijd achter de rug. Veel activiteiten in de kunst en cultuursector lagen noodgedwongen stil en in de zorg was het keihard werken om de crisis het hoofd te bieden. Ook financieel was (is) het een lastige tijd, maar er zijn ook lichtpuntjes. De deelnemers willen laten zien wat er allemaal nog wél mogelijk is en wat ze kunnen bieden op het gebied van cultuur, welzijn en kunst.

Informatie en vermaak
De organisatie van alweer de negentiende Pleinmarkt is in de vertrouwde handen van SWOE/Koppel, Cultuurplein Noord Veluwe en Cultureel Platform Epe. Tijdens de markt kunnen bezoekers in de stands – op gepaste afstand – informatie krijgen over talloze activiteiten, cursussen en workshops die in de hele gemeente worden aangeboden. Naast een groot aantal organisaties die al meerdere jaren op de pleinmarkt vertegenwoordigd zijn, geeft ook een aantal ‘nieuwe’ instellingen acte de présence.

Voorstellingen
Het nevenprogramma is dit jaar iets ingetogener dan anders, maar toch valt er ook aan voorstellingen het nodige te beleven, belooft de organisatie. Zo geven de dansleerlingen van het Cultuurplein Noord Veluwe een gevarieerde show.
Om 10.30 uur opent burgemeester Tom Horn de markt, die duurt tot 15.00 uur. Daarna is er van 16.00-17.00 uur een carillonconcert door de beiaardier van het Eper carillon Jan Willem Achterkamp.

Tekst: Ton Brands
Foto’s: Gerrit Tenkink (foto 1) en Hanneke Postma (foto 2)

Deelnemers Pleinmarkt

 • Koppel-SWOE
 • Hist. Vereniging Amp Epe
 • Filmliga Epe
 • Present Epe-Heerde
 • Stichting Kunsthuis KEK
 • Kulturhus EGW Epe
 • Open Atelier Dagen NO Veluwe
 • WZU Veluwe
 • Stichting Episch Centrum
 • Soroptimisten
 • Cultuurplein Noord Veluwe
 • De Zonnebloem, afd. Epe, Emst, Oene
 • Cultureel Platform Epe
 • St. Vrijwillige Hulpdienst De Kruimelschaar
 • Centrum Jeugd & Gezin Epe
 • Stichting Vérian
 • Alzheimer Nederland, afd. Oost-Veluwe
 • HiFive
 • ZWO – Diaconie Grote Kerk Epe
 • MEE Veluwe
 • Amnesty International
 • Film & Videogroep De Cycloop
 • The Unknown Singers
 • Stichting Theater Langs de IJssel
 • Beaboog
 • BuurtMaken
 • AnQer
 • De Zorgwinkel
 • Hagedoorns Plaatse
 • Kaleidoskoop
 • Rijden zonder invloed

De Veluwe Actief-Krant van deze week bevat uitgebreide achtergrondinformatie over de markt en de deelnemers van dit jaar.

www.uitgeverijgelderland.nl/krant/VA07_2020/mobile/index.html