Succesvolle speelgoedinzameling Rotary Epe

1229
Enkele leden van Rotary Epe bezorgen het speelgoed bij Rotary Bielefeld.

Rotaryclub Epe heeft een speelgoedinzameling gehouden voor een goed doel van de zusterclub in Bielefeld Duitsland. Ook daar kunnen kinderen momenteel geen gebruik maken van kinderopvang of scholen.

In de achterstandswijken van deze stad is in de thuissituatie nauwelijks speelgoed aanwezig. De economische omstandigheden van dit moment bieden ouders geen ruimte budget vrij te maken voor dit doel. Rotaryclub Bielefeld/Sparrenburg biedt een helpende hand bij de allerkleinsten tot ongeveer 6 jaar.

Rotary Epe heeft de handen ineen geslagen en heeft in 2 dagen tijd een speelgoedinzamelactie op touw gezet. Kinderen en ouders hebben ruimhartig speelgoed gedoneerd. In deze korte periode verzamelden zich vele stepjes, fietsjes, blokkenauto’s, loopauto’s enzovoort.

De Rotaryclub bedankt alle gulle gevers waaronder Shop4nop (Zideris Epe), De Ringloopwinkel (Epe) en de Rode Beer (Heerde/Wapenveld). Speciaal voor deze actie werden de deuren van deze tweedehandswinkels geopend en met een klein budget werd er prachtig speelgoed aangeschaft.

Het speelgoed is inmiddels in Bielefeld afgeleverd. “Men was overweldigd door de enorme hoeveelheid prachtig spelmateriaal. In de komende tijd zullen zij alles schoonmaken en persoonlijk afleveren bij die gezinnen waar de nood het hoogste is. Een groot dank je wel aan alle gulle gevers in Epe!”, aldus Rotary Epe.