Wie gaat er mee naar ‘de Stunt’ of ‘Michael Music Club’? Host je eigen online disco

1372

Nu vanwege de coronacrisis evenementen zijn afgelast en clubs tijdelijk zijn gesloten, besloten drie Amsterdammers hun expertise in te zetten voor nieuwe behoeftes die nu ontstaan. Zij creëerden een tool voor online uitgaan: de Distance Disco, ofwel een digitale matchmaking dance party.

Distance Disco biedt een alternatief voor het fysieke uitgaansleven en tovert de huiskamer om tot een virtuele dansvloer en een sociale ontmoetingsplek. “Met Distance Disco kunnen gebruikers een eigen online dansvloer creëren met een spelelement”, legt initiatiefnemer Mark Meeuwenoord uit. “Want er is altijd één iemand anders die op hetzelfde liedje danst. Vind deze persoon, voer de code in en scoor punten.” De tool brengt mensen tijdens de lockdown op een innovatieve en veilige manier samen en gaat sociaal isolement tegen. “Iedere vrijdagavond organiseren we een Distance Disco, ook omdat we het zelf zo leuk vinden.”

Self-hosting: vier Bevrijdingsdag thuis, maar mét vrienden
Met Distance Disco kunnen gebruikers ook zélf een disco hosten. Creatief ontwikkelaar Arjan Scherpenisse: “Ze hoeven alleen maar een disco aan te maken via onze website en nodigen daarna hun vrienden virtueel uit. Speciaal voor Bevrijdingsdag is de tool gelanceerd. Zo kan er toch nog gefeest worden. Maar dan wel veilig vanuit huis.” Distance Disco is een initiatief van Arjan Scherpenisse, Mark Meeuwenoord en Klasien van de Zandschulp. De tool is ontwikkeld in samenwerking met designstudio TIN en maakt op innovatieve wijze gebruik van de open source video conferencing tool Jitsi. 

Foto’s: Antal Guszlev.

www.distancedisco.nl