Van Rijksmuseum naar KEKhuis

1192

Het KEKhuis voor kunst en cultuur nodigt belangstellenden uit voor de opening van een nieuwe expositie: ‘Van Rijksmuseum naar KEKhuis, schilderijen van Hannie Bakker en anderen’. De opening is om 15.00 uur, Beekstraat 5 in Epe.

Hannie schildert al jaren bij de schildersgroep van het Los Huus (De Passerel) in Epe. Haar ‘zelfportret van Rembrandt’ was deze zomer te zien in het Rijksmuseum tijdens de expositie ‘Lang leve Rembrandt’. Haar portret werd uit 8.390 inzendingen gekozen voor de finaleronde en kreeg een plaats in de zomertentoonstelling van het Rijksmuseum in Amsterdam.

Naast dit schilderij zijn andere werken van Hannie te zien, samen met een aantal werken van haar medeschilders van het Los Huus.

Hannie over haar werk: “Ik schilder al jaren met veel plezier bij de schildersgroep van dagcentrum het Los Huus in Epe. We werken vaak met een thema. Voor dit jaar is dat de beroemde schilder Rembrandt, omdat het Rembrandtjaar is. Ik heb ook al Marten en Oopjen geschilderd, maar het leukst vond ik het schilderen van Rembrandt zelf. Ik schilder het liefst met acrylverf, maar ik heb ook met olieverf, kleurpotlood en aquarelverf gewerkt. Ik weet precies wat ik wil. Ik heb heel veel fantasie en werk graag op mijn eigen manier. Het mengen van verf vind ik heel fijn om te doen. Ik werk aan een grote schildersezel. Op de tentoonstelling in het KEKhuis is een selectie van mijn werk van de afgelopen jaren te zien.”

De tentoonstelling is geopend van 23 november tot en met 14 december 2019. Zaterdagmiddag 14 december is er van 14.00 tot 17.00 uur een finissage inclusief lezing/verhaal over het begeleiden van kunstenaars met een beperking. Die middag zijn alle exposerende kunstenaars al schilderend aanwezig.

Foto: Lenny Tromp