Herfst- & Winteruitjes Koppel-Swoe: Hoogwatergeul Veessen en bezoek imker

1003

Een groep vrijwilligers van Koppel-Swoe organiseert voor 50-plussers uit de gemeente Epe verschillende uitstapjes. Na een korte vakantiestop vindt op donderdag 31 oktober het eerste uitstapje plaats naar de hoogwatergeul in Veessen en een bezoek aan de imker.

Tussen Veessen en Wapenveld werd in opdracht van Rijkswaterstaat een hoogwatergeul aangelegd met het doel: geef ruimte aan de rivier. Deelnemers krijgen de gelegenheid om het informatiecentrum Hoogwatergeul Veessen-Wapenveld te bezoeken en krijgen daarbij een rondleiding. Bij extreem hoogwater gaat de inlaat open en stroomt het water in de geul. Het is één van de 34 ruimte voor de Rivier-maatregelen die ons land beschermen tegen hoogwater. De geul tussen Veessen en Wapenveld is 8 kilometer lang en tussen de 550 en 1.500 meter breed. Hij ontstond door de aanleg van twee nieuwe dijken en de bouw van een inlaat van 800 meter lengte. Deze inlaat met zestig kleppen gaat open bij extreem hoogwater in de IJssel.

Na de uitleg over de hoogwatergeul gaan de deelnemers verder op pad en zullen een bezoek brengen aan Wilco Zonnenberg in Wapenveld. Wilco is hobby-imker en vlecht ook manden. Hij kan een boeiend verhaal vertellen over het houden van bijen. Op deze locatie kunnen de deelnemers genieten van een kopje koffie/thee met cake.

Na deze middag is er voor de deelnemers de gelegenheid om met elkaar pannenkoeken te gaan eten bij de Honingpot in Epe. Dit is voor eigen rekening.

Vertrek: 13.00 uur bij Kulturhus Epe
Terug in Epe: 17.30 uur
Kosten: € 18,50 (exclusief eten bij de Honingpot)
Opgeven voor 24 oktober bij Koppel-Swoe in Epe, Stationsstraat 25, telefoon: 0578-676767
Voor meer uitstapjes zie www.koppelswoe.nl.