De Rode Ziel in het Kulturhus EGW

997

Het Kulturhus EGW vertoont op zondagmiddag 13 oktober, in samenwerking met de Nieuwe Eper Sociëteit (NES), de film ‘De Rode Ziel’ van regisseur Jessica Gorter.

In deze film staat de vraag centraal hoe het komt dat er zoveel Russen zijn die Stalin blijven zien als groot leider en held. In een mozaïek van intieme portretten van gewone Russen legt Gorter de psyche bloot van de hedendaagse Rus en laat zij een wereld vol tegenstrijdigheden zien.

Tot op de dag van vandaag, meer dan 50 jaar na de dood van Stalin, zijn de Russen diep verdeeld over hoe om te gaan met de pijnlijke herinneringen uit hun verleden. De chaotische jaren ’90 die volgden op het opheffen van de Sovjet-Unie waren voor veel Russen opnieuw traumatisch. Gorter laat zien welke invloed deze trauma’s hebben op de volgende generaties en hoe zich dit in het huidige Rusland manifesteert.

Jessica Gorter geeft een inleiding en beantwoordt na afloop van de film vragen van het publiek.

De entree is 8,50 euro. Aanvang 15.00 uur

Meer informatie over de activiteiten in Kulturhus EGW? Bezoek de facebookpagina www.facebook.com/kulturhusegw of surf naar de internetsite www.kulturhusepe.nl.