Koppel-Swoe uitjes naar Havikshof en museum Valse Kunst

1650

Een groep vrijwilligers van Koppel-Swoe organiseert voor senioren uit de gemeente Epe verschillende uitstapjes. Donderdag 12 september staat er een uitje gepland naar de Havikshof in Klarenbeek en twee weken eerder (28 augustus) gaat het uitje naar museum Valse Kunst in Vledder.

Het voormalige gemeentehuis in Vledder bestaat uit meerdere onderdelen:

  • valse kunst
  • hedendaagse grafiek en glaskunst
  • Drentse kunst

Op woensdag 28 augustus komt om 11.00 uur de touringcar voorrijden op Retailpark de Poort in Epe. Omstreeks 12.00 uur is er een lunch bij Hotel Frederiksoord. Na de lunch zal de buschauffeur de deelnemers naar Vledder brengen.

Is het echt of vals? Goede vervalsers weten precies hoe ze oude verfpigmenten kunnen nabootsen en ook worden de werken ‘zorgvuldig’ verouderd. Deskundige rondleiders geven in het museum voor Valse Kunst uitleg over gebruikte technieken, het verschil tussen kopie en vervalsing en het hele grijze gebied daartussen.
In het museum is de eerste verdieping alleen per trap bereikbaar. Voor personen waarvoor dit onmogelijk is, kan de rondleiding ook beneden op een scherm worden bekeken.
Na de rondleiding wordt nog een kop koffie/thee met cake aangeboden om vervolgens huiswaarts te keren.

De terugkomst staat gepland omstreeks 16.30 uur. Kosten: € 45,60

Roofvogeltuin De Havikshof is een parkachtige aangelegde tuin met mooie doorkijkjes en een grote waterpartij. Deze modelsiertuin heeft veel verschillende soorten roofvogels in kooien zitten. Wandel door de siertuin en zie de verschillende roofvogels. Deze middag kunnen de deelnemers genieten van een spectaculaire roofvolgelshow.

Donderdag 12 september is het verzamelpunt bij het Kulturhus in Epe om 13.00 uur. Voor drinken en wat lekkers wordt gezorgd. Omstreeks 17.00 uur zal men terug zijn in Epe. De kosten bedragen € 17,00.

Aanmelden kan bij Koppel-Swoe, telefoonnummer: 0578-676767.
Een programmaboekje met uitstapjes is verkrijgbaar bij het kantoor van Koppel-Swoe, Stationsstraat 25 in Epe of bezoek de website www.koppelswoe.nl voor meer leuke uitjes.