Elfheuvelentocht: 45e editie

1370

Al voor de 45e keer staat de Elfheuvelentocht op het programma. Dit keer gaat de tocht op zaterdag 24 augustus van start. De organisatie is weer in handen van de Stichting Elfheuvelen Toertocht Epe, in samenwerking met Schaats- en Trainingsgroep DSO.

De tocht wordt beveiligd door een groot aantal verkeersregelaars en een leger van vrijwilligers staat klaar bij de inschrijving en de controleposten onderweg. Het Rode Kruis is paraat om waar dat nodig is hulp te bieden en een serviceteam is continue onderweg om bij technische problemen te assisteren.

Deelnemers kunnen kiezen uit verschillende afstanden. De 45 kilometer (start tussen 8.00 en 11.00 uur) is bij uitstek geschikt voor families en diegenen die rustig willen toeren over de mooie Veluwe, de route is volledig gescheiden van de overige afstanden.
Op de langere afstanden (75, 100 of 150 kilometer, start tussen 7.00 en 10.00 uur) kunnen met name de sportieve fietsers hun hart ophalen. De 150 kilometer is voor de echte ‘kilometervreters’, die de nodige hoogtemeters moeten overwinnen. Klimmetjes als de ‘Hoge Duvel’ en de ‘Knobbel’ zijn vooral bekend bij de regionale fietser.
Op alle afstanden worden prachtige vergezichten en bloeiende heidevelden met elkaar afgewisseld en kan men optimaal genieten van de prachtige Veluwe, die in deze tijd op z’n mooist is.

E-bikers zijn uiteraard van harte welkom.
Na afloop is het prima vertoeven op het terras van de Jagerstee.

Voorinschrijven is mogelijk op www.elfheuvelentocht.nl, hier is ook aanvullende informatie te vinden.