Complete WILDbeleving op Vrieze’s Erfgoed

1424

De organisatie van de filmvoorstelling ‘WILD’ kondigt aan dat voorafgaand aan de film, die op woensdag 14 augustus om 21.30 uur start, het terrein al om 19.00 uur geopend is. En dat is niet voor niks! De bezoekers zullen onthaald worden door muzikale klanken. De boswachtersband Stepping Stones, gevormd uit werknemers van Staatsbosbeheer, brengen dan hun repertoire ten gehore. Afgewisseld met de heldere klanken van de jachthoornen door de Vlijtbloazers, wordt de sfeer al goed neergezet.

In 2018 was de filmvoorstelling, die buiten in het amfitheater op Vrieze’s Erfgoed in Wapenveld wordt vertoond, uitverkocht. Mede doordat er voorafgaand aan de film genoten kon worden van een wildproeverij van zelfslachtende slager Ter Weele, was een bezoek aan de voorstelling populair. Daarom hebben Visit Heerde en Vrieze’s Erfgoed de handen weer ineen geslagen en wordt op woensdag 14 augustus het megascherm opnieuw opgezet om te genieten van de film ‘WILD’ van Luc Enting.

De voorstelling begint om 21.30 uur als de duisternis invalt en vooraf zijn er vanaf 19.00 uur dus activiteiten als een wildproeverij. Voor jong en oud is er popcorn, ijs en frisdrank. De streekwinkel is geopend en molen de Vlijt is in bedrijf. Ook kun je een kijkje nemen bij een speciale expositie in de boerderij: Wild in de Hattemer Poort.

De entree voor de film is 7,50 euro per persoon en deelname aan de wildproeverij kost 10,00 euro. Kaarten zijn online te bestellen via www.visitheerde.com en te koop bij de TIP’s (Toeristen Informatie Punten) in Heerde, Wapenveld, Veessen en bij VVV Epe. Bezoekers wordt geadviseerd zoveel mogelijk per fiets te komen. Er zijn stoelen beschikbaar, maar er is ruim plaats voor eigen stoelen of kleedjes om de film te bekijken. Voor openbaar vervoer kan men gebruik maken van lijn 203 van Syntus die stopt bij de halte Molenweg in Wapenveld. Zie voor meer informatie www.visitheerde.com of www.vriezeserfgoed.nl.

Film WILD
In de film WILD ziet de kijker gedurende de vier jaargetijden de verhalen van drie hoofdrolspelers: de vos, het edelhert en het wild zwijn. We zien de dieren jongen krijgen, die opgroeien naar volwassenheid. Een aangrijpende scene is het moment dat het laatste van drie jonge vosjes door de moeder het nest uitgezet wordt. Kleinere rollen zijn weggelegd voor raaf, buizerd en ijsvogel. Bij de ijsvogel mogen we binnenkijken in het nest en met de buizerd vliegen we mee over de verschillende landschappen van de Veluwe. Al met al spectaculaire beelden die je normaal niet ziet. En niet kúnt zien, omdat Enting speciale toestemming kreeg om te filmen in gebieden die niet toegankelijk zijn. André van Duin heeft de voice-over ingesproken en de muziek in de film wordt uitgevoerd door Het Gelders Orkest.