NJO muziekzomer bij CPE, Koperkwintet PentaQ

1088

Vanaf begin augustus gonst Apeldoorn en omgeving weer van de (klassieke) muziek in de NJO muziekzomer. Een deel van het programma wordt verspreid in de regio opgevoerd. CPE brengt voor het concert van 8 augustus in Epe een bijzondere groep uit de grote hoeveelheid muzikale NJO-ensembles  op een bijzondere, nieuwe locatie. Op donderdag 8 augustus treedt  op Anna’s Hoeve, aan de Molenweg 80 in Epe het koperkwintet PentaQ op, in de bosrijke omgeving en met uitzicht over de weilanden met vredig grazende schapen. Hoe landelijk wil je het hebben?!

PentaQ bestaat uit jonge professionele musici uit België en Nederland, sinds het najaar van 2018. De leden van dit kwintet zijn Jens Verboven (trompet), Martijn Vincken (trompet), Amy Geurtjens (hoorn), Drik Vanmanshoven (trombone) en Maarten Peeters (tuba). De musici studeren momenteel aan de conservatoria van Antwerpen, Leuven, Maastricht en Weimar.

Waar komt de naam PentaQ vandaan? Penta is Grieks voor vijf, en Cu is de chemische benaming voor koper. Vijf keer koper dus, en wat voor een koper! PentaQ streeft ernaar te werken aan innovatieve en eigen programma’s, maar is er ook op gericht samenwerkingen aan te gaan met verenigingen en/of solisten. Op Anna’s Hoeve presenteren zij een spannend programma waarin zowel plaats is voor klassieke als swingende stukken, zoals ‘Puttin’On The Ritz’. Kijk op www.cultureelplatformepe.nl  voor het programma en nadere informatie.

Het concert begint om 20.00 uur. Entree is € 15,00,  jeugd € 7,50, de prijs is inclusief één consumptie.  Online kaartverkoop en meer informatie: www.cultureelplatfomepe.nl.  Losse kaartverkoop via de VVV-Epe.

Locatie: Anna’s Hoeve, Molenweg 80 Epe.