‘Tagliafico’ naar Vaassen

1116
Ilona van Mossel uit Vaassen krijgt haar prijzen overhandigd door Ton Brands, uitgever van de Veluwe Actief-Krant.

Het kan zomaar: geen verstand van voetbal en dan toch met een mooie voetbalprijs naar huis gaan. Het overkwam Ilona van Mossel uit Vaassen. Zij won een officieel wedstrijdshirt van Ajax-speler Nicolás Tagliafico. De Argentijn droeg het in de Champions League en het shirt werd beschikbaar gesteld door Marc Overmars. “Ik denk dat mijn man hier superblij mee is. Hij is groot Ajax-fan.”

In de april-editie van de Veluwe Actief-Krant, die helemaal in het teken stond van het Marc Overmars Paastoernooi, konden lezers meedoen aan een prijsvraag. Aan de deelnemers werd gevraagd wanneer Ajax de Europacup I finale voor het laatst won en hoeveel landstitels Juventus (dat met een jeugdteam deelnam aan het Paastoernooi) in de historie kon vieren. Daarnaast konden de inzenders voorspellen welke teams de ChampionsLeague finale zouden halen en wat de uitslag zou zijn. Mensen moesten hun voorspelling inleveren vlak na het uitduel van Ajax in Londen tegen Tottenham Hotspur. Die wedstrijd was gewonnen door Ajax dus bijna iedereen koos voor een finale van Ajax tegen Barcelona of Liverpool.

We weten allemaal hoe het is gelopen. De uiteindelijke finale ging tussen Liverpool en Tottenham, waarbij ‘de Reds’ met 2-0 wonnen.
Ilona van Mossel had niet gewacht op de uitslagen van wedstrijden, maar meteen na het verschijnen van de Veluwe Actief-Krant haar antwoorden ingestuurd. Ze had beide finalisten juist voorspeld, alleen had ze met 2-1 voor Liverpool net niet de juiste uitslag ingevuld. Maar de voorspelling leverde haar desondanks een paar heerlijke Eper biertjes op én een officieel wedstrijdshirt van de Argentijnse back van Ajax, die afgelopen seizoen zoveel indruk maakte.