Harm Hoeve op het Meereorgel Epe

1097

Op donderdag 27 juni is het volgende concert in de serie Orgelconcerten op het Meereorgel van de Grote Kerk van Epe. Als laatste vóór het zomerreces van de concertserie speelt organist Harm Hoeve uit Rouveen. In zijn gevarieerde programma speelt hij werken van Johan Bredewout, J.S. Bach, G.F. Händel, Margaretha Ch. de Jong, F. Mendelssohn-Bartholdy, F. Schubert, E. Batiste en Harm Hoeve.

Harm Hoeve (1964) kreeg zijn opleiding aan de muziekschool en het conservatorium te Zwolle. Hij is een musicus die graag direct wil communiceren met zijn luisteraars en ze enthousiast wil maken voor de prachtige klanken van het orgel en haar muziek. Hij probeert de noten zo tot leven te wekken, dat de boodschap van de muziek op een aansprekende wijze overkomt. Zijn orgelspel kenmerkt zich door contrasten en dynamiek.

Als koordirigent is Harm Hoeve verbonden aan een viertal koren. En jaarlijks verleent hij ook als organist en pianist medewerking aan diverse kooruitvoeringen. Daarnaast heeft hij een eigen lespraktijk en geeft orgelconcerten. Als organist trad hij ook op in het buitenland. Zo speelde hij onder andere in Canada, Amerika, Rusland, Duitsland en Schotland.

Het concert begint om 20.00 uur; de Grote Kerk aan de Beekstraat 1 is open vanaf 19.30 uur. Toegang € 8,00. Tijdens het concert is de organist in de Grote Kerk in Epe te zien op  een groot videoscherm. Na afloop is er gelegenheid om hem te ontmoeten.

Voor het gehele concertprogramma: www.meereorgelepe.nl