‘Vakwerk leveren; dát is ons credo’

1016

Anita en Gert Hennekes van Schoenmakerij & Sleutelservice Gert Hennekes uit Epe vieren 1 juni het 20-jarig bestaan van hun onderneming. Het echtpaar beschouwt het werken in het bedrijf aan het Sint Martinusplein 5 nog altijd als iets prachtigs. “We vullen elkaar perfect aan.”

Schoenmakerij & Sleutelservice Gert Hennekes bestaat 20 jaar

Een versleten zool vervangen? Een hakverhoging uitvoeren? De beste sleutel zoeken en daar het juiste profiel in slijpen? Een autosleutel met transponder (startonderbreker) dupliceren? Gert Hennekes uit Epe vindt het iedere dag nog geweldig uitdagend om dit diverse scala aan ambachten uit te voeren. Zijn bedrijf Schoenmakerij & Sleutelservice Gert Hennekes bestaat 1 juni precies 20 jaar. Samen met zijn vrouw Anita vertelt de ondernemer enthousiast over hun onderneming.

’We gaan even naar Gert’. Het is een uitspraak die velen gebruiken. Gert is Gert Hennekes, en die Gert is als schoenmaker een begrip in Epe en de wijde omgeving. Of het nu gaat om het verzolen van een schoen, of om het dupliceren van een sleutel, de Eper ondernemer heeft de juiste apparatuur en hij verstaat zijn ambacht. Wat wil je ook? Hennekes werkt sinds z’n 17e al als schoenmaker. Eerst bij een firma in Apeldoorn en later jarenlang bij de firma van Jan Molema. “Molema had drie filialen. Toen hij er mee stopte, heb ik de vestiging aan de Eper Marktwand overgenomen. Dat was in 1999.”

Passie voor het ambacht
Anno 2019 is Gert Hennekes nog altijd met veel passie aan het werk. De onderneming is tegenwoordig te vinden aan het Sint Martinusplein 5. Zijn vrouw Anita ondersteunt hem volop. “We vullen elkaar perfect aan”, meldt ze. “Ik sta achter de balie en heb daardoor vaak het eerste contact met de klanten. Gert zorgt er vervolgens voor dat de vraag qua schoenen en sleutels zo goed mogelijk afgehandeld wordt.” Daarvoor heeft de Eper ondernemersechtpaar vele specialistische machines aangeschaft. Dat zorgt ervoor dat ze regionaal onderscheidend, misschien zelfs wel uniek, in hun werkzaamheden zijn. “Vakwerk leveren; dát is ons credo.”
Natuurlijk zijn er ook allerlei producten te koop in deze bijzondere winkel. Wat te denken van inlegzolen? Of hielkussens, sleutelhangers en riemen? Bij Schoenmakerij & Sleutelservice Gert Hennekes kun je er voor terecht. “Verder hebben we de mogelijkheid om binnen een paar dagen een uniek naambord te laten maken.” Ook is er al jaren een stomerijdepot bij Anita en Gert in de winkel gevestigd. “Daarvoor werken we samen met een bedrijf in Zwolle. Dagelijks worden de ingeleverde producten opgehaald. Dus breng je colbert of je dekbed bij ons. Zij zorgen er voor dat die binnen een dag of twee weer schoon en kreukvrij bij ons af te halen zijn.”

Jubileumacties
Op zaterdag 1 juni bestaat Schoenmakerij & Sleutelservice Gert Hennekes exact 20 jaar. “Voor alle klanten serveren we die dag natuurlijk een hapje en een drankje. Onze dochters Iris en Lisa zijn hier natuurlijk ook bij. Ze hebben jarenlang in de weekenden bij ons gewerkt. Ondanks dat ze nu zelf een leuke baan hebben, denken en helpen ze ons nog steeds mee. Ze zijn een grote steun voor ons.” Vanwege dit jubileum hebben Gert en Anita enkele jubileumacties bedacht. “Op 1 juni geven we 20 procent korting bij onze sleutelservice. Daarnaast leveren we alle schoenreparaties die dag af in een luxe, stoffen schoenenzak. Zodat iedereen ziet dat we al twee decennia bij de juiste leest blijven!”