Nieuwe expositie in Kunstkamer Vaassen

863

Op zaterdag 6 april is het nieuwe kunstseizoen van Kunstkamer Vaassen begonnen met een nieuwe tentoonstelling van eigentijdse kunst. Na een succesvol begin in 2018 toont de kunstkamer in 2019 nieuwe werken van dertig kunstenaars.

Er is een verrassend overzicht te zien van hedendaagse beeldende kunst: fantasierijke glasbeelden, keramische boten en schalen, papierwerken (handgeschept), haiku-gedichten, avontuur in olieverf (realistisch en abstract), zeefdrukken van de Erasmusbrug en een ‘zomer in Ouddorp’, nieuwe fotografische experimenten, dromen van een ‘Indian Summer’ en beelden van cortenstaal en brons.

In schilderijen is gezocht naar een ‘gesprek’, ‘een wezentje met hoed’ en ‘dierbaren’. Er zijn Barbiepoppen gemaakt met robotachtige kledij en ijzeren fantasieborden met titels als ‘Ben je verteerbaar?’ en ‘Tombola’ hangen aan de wand.

Vanuit hun dagelijkse bestaan zochten de kunstenaars naar een nieuwe wegen en dat is terug te zien in ‘nieuwe’ landschappen, een visueel avontuur met het menselijke oog, experimenten in glasvormen, de romantische kleuren van een aquarel, de huid van ‘Japanse’ karpers, een wegglijdend bergmassief of een natuurgedicht.

Bekende namen zijn aanwezig zoals Yvonne Struys, Han de Kluijver, Hans Bode, Foke Stribos, Ineke de Jong en Hanni Visser. Nieuwe deelnemers zijn de fotografen Astrid Ufkes, Coenraad de Jong en Susanne Simons.

De kunstkamer is in de afgelopen maanden geheel vernieuwd. Kleine beelden, objecten en fotowerken staan nu op lange witte tafels. Om deze tafels is een looppad gemaakt, waardoor de bezoekers op een gemakkelijke manier alle kunstwerken kunnen bekijken.

Vanaf 6 april as. is men van harte welkom in Kunstkamer Vaassen. De openingstijden zijn elke zaterdag van 13.00 tot 16.00 uur. Adres: ter Heerdtspad 14, Vaassen; ingang aan de Torenstraat.
• Kontakt: Wim Adema en Petra Adema-Nienhuis
• www. Kunstkamer-vaassen.blogspot.com.
E: kunstkamervaassen@gmail.com
T: 0578-617989

• Deze eerste expositie loopt tot en met zaterdag 15 juni 2019.
• Vanaf zaterdag 29 juni as. volgt een tweede expositie met nieuw werk van de deelnemende kunstenaars.