Voel- en watermuur bij ‘t Heggeholletje

1627
Senn test de water- en voelmuur.


De peuters van peuterspeelzaal ’t Heggeholletje in Epe zijn vorige week verrast met een prachtige voelmuur en een spannende watermuur.

De familie van peuter Senn is erg creatief bezig geweest en maakte voor ’t Heggeholletje een voelmuur én een watermuur. Beide muren zijn een aanvulling op het grote en groene buitenterrein van ’t Heggeholletje. Het sluit aan bij de manier van werken van Koppel-Swoe. De peuters worden op een leuke en spannende manier uitgedaagd tot ontdekken. Hun ontwikkeling wordt daarmee gestimuleerd.

’t Heggeholletje is een unieke plek voor peuters om zich te ontwikkelen. Er is veel ruimte om te fietsen, te spelen in de zandbak, een moddertaartje te bakken in de buitenkeuken en zelf plantjes te poten in de moestuin. Kinderen spelen dan ook veel buiten bij ’t Heggeholletje. Dit sluit volledig aan bij de visie van Koppel-Swoe: stimuleer buitenspelen, want buiten groeien kinderen; spelen in de natuur is niet alleen gezond, maar ook erg goed voor kinderen.

De voelmuur stimuleert kinderen om te ontdekken. Er zijn verschillende materialen gebruikt, zoals kurk, doppen, bamboe en vloerbedekking. Door onder andere te voelen aan de materialen wordt de sensomotorische ontwikkeling gestimuleerd. De watermuur daagt kinderen uit om te ontdekken wat er gebeurt als je water op een bepaalde plek in een buis of trechter gooit. Hoe verloopt de waterloop, wat gebeurt er als je het anders doet?

Inmiddels zijn de water- en voelmuur al volop in gebruik. Natuurlijk heeft Senn ze eerst thuis mogen testen, beide muren zijn helemaal goedgekeurd door hem!

Wilt u meer informatie over peuterspeelzaal/opvang ’t Heggeholletje? Neem dan contact op met de afdeling Planning van Koppel-Swoe, planning@koppelswoe.nl of 0578 676767.

Foto: Koppel-Swoe.