Kindervoorstelling in Kulturhus EGW

1970

Tijdens de meivakantie heeft Kulturhus EGW weer een leuke kindervoorstelling geregeld: ‘Man met Stenen Hart’. Op donderdagmiddag 2 mei kunnen de kinderen vanaf 15.00 uur komen kijken naar deze voorstelling. Voorafgaand aan de voorstelling – ongeveer een uur ervoor – worden pannenkoeken gebakken door de koekenbakkers van de Honingpot en geeft Yvonne Balijns een dansworkshop in het voorprogramma die speciaal geïnspireerd is op deze voorstelling.

Hans woont met zijn moeder en de koe en de geit in een schamele hut in het bos. Ze zijn arm, maar gelukkig en tevreden. Daar komt echter verandering in als achtereenvolgens de geit, de koe en zijn moeder sterven. Hans wordt zo verdrietig dat hij alleen nog maar kan huilen. ‘Had ik maar een hart van steen’, verzucht Hans.
Een klein mannetje verschijnt. Hij biedt hem een hart van steen aan, in ruil voor zijn tranen. Gretig gaat Hans op het aanbod in. En floeps! Daar heeft hij een stenen hart. Het voelt wel een beetje koud en zwaar in zijn borst, maar hij hoeft in elk geval niet meer te huilen.
Gevoelloos trekt Hans de wijde wereld in. Hij wordt rijk, trouwt met een beeldschone prinses, wordt beroemd en bewonderd, maar gelukkig wordt hij niet. Ontevreden vertrekt Hans en laat de prinses in tranen achter. Het kan hem niets schelen, haar tranen laten hem koud. Hij heeft immers een stenen hart! Zoals het in een sprookje hoort loopt alles toch goed met hen af en wordt bewezen dat ware liefde in staat is zelfs het hardste hart te breken.

Man met het Stenen Hart is een theatervoorstelling over empathie, communicatie, emoties en omgang met elkaar. Het is een vertelling met 2D-figuren in een miniatuur coulissendecor geïnspireerd op middeleeuwse schilderijen.

Iedereen is vanaf 14.00 uur welkom, de entree bedraagt 8,50 euro per persoon.

Meer informatie over de activiteiten in Kulturhus EGW? Bezoek de facebookpagina www.facebook.com/kulturhusegw of surf naar de internetsite www.kulturhusepe.nl.