Derby van de saamhorigheid bij KCVO

1278

Natuurlijk willen KCVO en SV Vaassen vrijdag allebei graag winnen. Zeker de thuisclub die strijdt tegen degradatie, maar rond de derby is een programma samengesteld, waarin beide clubs de saamhorigheid binnen het dorp willen onderstrepen. Opdat aanhangers van beide verenigingen de wedstrijd samen beleven.

Het randprogramma start vrijdag om 16.30 uur op sportpark De Egelbeek met de ontvangst van de sponsors, waarna de derby KCVO-SV Vaassen om 18.30 uur begint. Daarbij wordt de aftrap (natuurlijk samen met de Pupil van de Week) gedaan door de Vaassense wethouder van sport, Robert Scholten. Na afloop van deze ontmoeting geven de trainers en voorzitters van beide clubs in de kantine gezamenlijk een analyse: Marcel Leerkes en Wilco Oortwijn namens de thuisclub en Daniël Tuasela en Ben Meuleman namens de gasten. Vervolgens verzorgt DJ Laurens in dezelfde ruimte een gezamenlijk feest.

Eerder dit seizoen hebben KCVO en SV Vaassen rond de heenwedstrijd, toen de ontmoeting voor het eerst sinds jaren weer eens in competitieverband op het programma stond, al een gezamenlijk randprogramma verzorgd om ondanks de sportieve rivaliteit de saamhorigheid binnen het dorp te stimuleren.