Mohammed Ihattaren over de vloer

3396
Op de foto, gemaakt in 2013 staan (van links naar rechts) Tessa, Nick, Shurandy, Mohammed en Lars.


Het is vaker gezegd: gastgezin zijn tijdens het paastoernooi is superleuk. Je bent tijdens de toernooidagen sterk bij het evenement betrokken en als je geluk hebt, dan krijg je een wereldtopper in spé over de vloer. Zo liep het ook bij de familie Krijgsman in Emst. Zij hadden in 2013 de talentvolle PSV-er Mohammed Ihattaren te logeren.

De 17-jarige Mohammed Ihattaren wordt gezien als een van de grote talenten in het Nederlands voetbal. Hij debuteerde in januari 2019 op 16-jarige leeftijd in de eredivisie in het eerste van PSV. Hij maakt sinds maart dit jaar definitief deel uit van de eerste selectie van de Eindhovenaren en heeft inmiddels een flinke reeks invalbeurten en basisplaatsen achter zijn naam staan.

De familie Krijgsman, vader Richard, moeder Geri, Tessa (16), Lars (19) en Nick (21) weten zich Mohammed nog goed te herinneren. “Een rustige jongen. Het was een heel klein mannetje”, zegt vader Richard. Lars, destijds speler in het team U15 van SV Epe:  “Dat je iemand in huis hebt die later misschien wel heel bekend wordt, dat weet je natuurlijk op dat moment niet, maar je kon toen al wel zien dat hij veel meer met een bal kon dan wij. Hij was heel technisch.”

Moeder Geri ziet hem af en toe op tv voorbijkomen. “Ik herken hem direct. Hij is nog bijna hetzelfde mannetje. In het begin was hij heel verlegen, maar gaandeweg het weekend  kwam hij los. We zijn ’s avonds nog naar de Koerberg geweest om te bowlen. Volgens mij had hij het daar wel naar zijn zin.”
Wat verder opviel was dat Mohammed ’s avonds graag hoorde wat de familie van zijn spel vond. “’Hoe heb ik gespeeld?’ vroeg hij dan. Misschien wilde hij wel graag een complimentje”, zegt Richard.

Goed nest
Overigens blijkt de familie Krijgsman een bepaalde aantrekkingskracht te hebben op jonge talenten, want samen met Mohammed Ihattaren ontving de familie ook Shurandy Sambo, eveneens van PSV. Sambo tekende in 2017 een 3-jarig contract bij PSV en daarmee laat de club zien dat het vertrouwen heeft in de talenten van deze speler. En een jaar later verbleef Maarten Vandevoordt van KRC Genk bij de familie in Emst. Deze Vandevoordt werd dat jaar uitgeroepen tot keeper van het toernooi en kreeg vorig jaar, op 16-jarige leeftijd een profcontract aangeboden bij KRC Genk. Hij staat in de belangstelling van diverse Europese topclubs.
De talenten van Nick, Lars en Tessa mogen evenmin worden uitgevlakt. Nick en Lars voetballen momenteel beiden in het eerste elftal van SV Epe. Tessa maakt deel uit van het meidenteam MO19-1.

“We hebben geen contact meer met de spelers die hier ooit in huis waren”, zegt Lars, “maar dat had ik ook niet verwacht. Ik denk niet dat ze ons nog kennen. Toch is het leuk dat ze hier waren. Ik volg ze wel en ben benieuwd hoe hun carrière verder zal verlopen.”

Anno 2019, Nick, Lars en Tessa met op de mobiel de foto uit 2013.

Foto 1: Richard Krijgsman
Tekst en foto 2: Gerrit Tenkink