‘Wij geven nooit op’

2101
Thomas (links) en Jesse hebben overduidelijk zin in het MOP.

Thomas en Jesse hebben overduidelijk zin in het Marc Overmars Paastoernooi. Als ze over het toernooi praten, verdwijnt de lach geen moment van hun gezicht. Vooral de wedstrijd tegen Juventus willen ze niet missen. “Niemand in mijn klas kan zeggen dat hij tegen Juventus heeft gevoetbald. Ik denk zelfs niemand van heel SV Epe.”

Dat zegt Jesse Hatzmann (12). Hij voetbalt samen met zijn voetbalmaatje Thomas Eiland (11) in het SV Epe U13-team. Deze zaterdagochtend, drie weken voor aanvang van het toernooi, moeten ze voor hun competitiewedstrijd uit naar ’t Harde, maar dat vinden ze niet zo spannend. “We hebben al eerder van ’t Harde gewonnen voor de beker: 4-0. We staan in de competitie op de vierde plek, 7 punten achter de koploper. Misschien kunnen we nog derde worden”, zegt Thomas, die veel liever aan het komend paastoernooi denkt. “We spelen tegen Juventus, AZ, Vitesse en Lechia Gdansk uit Polen. Dit is de eerste keer dat ik meedoe aan het toernooi. Ik ben al wel vaak wezen kijken en we zijn altijd gastgezin.”


“Als we één wedstrijd winnen, dan is ons toernooi al geslaagd.”

Het U13-team van Epe voetbalt in de hoofdklasse. Thomas als rechtsback, Jesse in de spits, waar hij dit jaar in de competitie al 21 keer het net wist te vinden. Jesse doet dit jaar voor de tweede keer mee met het toernooi. Hij weet dus wat hem te wachten staat. “Vorig jaar haalden we 4 punten. Ik hoop dat dat dit jaar weer lukt. Dat zou mooi zijn. Als er zoveel publiek langs de kant staat, dan doe je net iets beter je best. Je kunt er ook van leren. Deze ploegen proberen altijd rustig op te bouwen van achteruit. Dat vind ik knap.”

Voor Thomas is het de eerste keer dat hij tijdens het toernooi als speler in het veld staat. Hij weet al exact wat hij wil. “Eerst verdedigen en mijn mannetje uitschakelen. En als het kan misschien een keertje mee naar voren. En als je zenuwachtig bent, dan gaat dat tijdens de wedstrijd vanzelf over. We hebben een elftal dat nooit opgeeft. We kunnen goed druk zetten en we gaan altijd door tot de laatste minuut. Dat is ons sterke punt.”

Voor Jesse moeten de tegenstanders oppassen. Hij is groot en zoals hij zelf zegt ‘niet bang voor de tegenstander’. “Ik heb dit jaar zes keer gescoord met een kopbal. Vorig jaar hebben we tegen AZ met 6-0 verloren, maar ze waren niet groter dan wij. Ze speelden alleen beter over. Als we één wedstrijd winnen, dan is ons toernooi al geslaagd.” Thomas knikt: “Stel dat we winnen van Juventus. Dat zou toch geweldig zijn.”

Tekst en foto’s: Gerrit Tenkink