‘In grote wedstrijden zijn we op ons best’

2965
Jelle Huiskamp (links) en Beau Meijerink: “Tussen de wedstrijden de badslippertjes aan.”


Jelle Huiskamp en Beau Meijerink hebben het traject richting winnaarspoule van het Marc Overmars Paastoernooi al uitgestippeld. “Stel we spelen gelijk tegen FC Kopenhagen en Lille. Als we dan winnen van Go Ahead Eagles, dan mogen we Ajax laten lopen. Vijf punten, dat moet genoeg zij

De loting voor het toernooi is net achter de rug. Beide voetballers uit het U15-team van SV Epe zijn tevreden over de poule-indeling. “Maar eigenlijk maakt het niet zo veel uit tegen wie je voetbalt. Alle ploegen zijn goed.”

Jelle (14) en Beau (14) weten waarover ze praten. Voor Jelle wordt het de derde keer dat hij meedoet. Voor Beau de tweede keer. Het paastoernooi komt volgens het tweetal exact op het goede moment. In de eerste seizoenshelft van de competitie in de hoofdklasse ging het niet zo goed en stond het team onderaan. Inmiddels is de opwaartse lijn gevonden en staan de blauwwitten op de negende plaats. Degraderen kan in theorie, maar het tweetal maakt zich daarover geen zorgen. “We zijn nu goed op elkaar ingespeeld en bij de trainingen gaat het ook steeds beter.”

Genieten
Beide spelers kijken uit naar het toernooi en willen er vooral van genieten. Jelle: “Met zoveel publiek langs de kant ga je net een stukje harder. Nee, ik ben niet echt zenuwachtig als ik in het veld sta. Als je een foutje maakt is dat geen schande tegen zulke goede tegenstanders.” Beau kan dat beamen: “Een foutje? Daar moet je mee leven. Dat hoort er bij.” Jelle weet in perfect vakjargon uit te leggen wat het verschil is tussen zijn team en de spelers van de bvo’s. “Deze jongens zijn allemaal super technisch. Ze spelen sneller over, hebben de bal eerder onder controle en door het tempo van passen creëren ze ruimte. Wij komen dan vaak net eens stapje te laat.”

‘In grote wedstrijden lopen we net een stapje harder’
In het U15-team van Epe speelt Jelle laatste man. Beau is spits. Hoe vaak hij gescoord heeft, weet hij niet. “Geen idee, maar in ieder geval meer dan tien keer”, zegt Beau, die erop vertrouwt dat zijn team het goed gaat doen. “We spelen al heel lang samen en in de grote wedstrijden doen we het altijd goed. Dan lopen we net een stapje harder.”

Het tweetal kijkt dus uit naar het toernooi. Jelle verwoordt het gevoel. “Het is heerlijk om te voetballen als je weet dat bijna al het publiek achter je staat. En tussen de wedstrijden door de badslippertjes aan, ontspannen, genoeg drinken en bij de andere wedstrijden kijken. Lekker toch?”

Tekst en foto’s: Gerrit Tenkink