Veluws Museum Hagedoorns Plaatse opent nieuw seizoen

1068

Veluws Museum Hagedoorns Plaatse in Epe is weer volop te bezoeken na een bijzondere opening op 30 maart. Tijdens deze opening bezochten diverse Nederlandse streekdrachtgroepen in vol ornaat het museum in het kader van Kamper zilver en de Poppen van Juliana.

Tot en met 21 december zijn zestig Nederlandse streekdrachtpoppen uit de unieke en zelden vertoonde poppencollectie van Juliana te zien in Veluws Museum Hagedoorns Plaatse. Van de ruim negentig poppen in Nederlandse streekdracht zijn de zestig fraaiste exemplaren in Epe te zien. Samen met het zondagse boerenpronk in het Kamper zilver tonen deze tentoonstellingen tezamen een uniek beeld van Nederlandse streekdrachten.

Tot en met 28 mei is ook de expositie ‘Tussen heuvels en rivier, schilderijen van Marjolein Menke’, te bezichtigen. Menke is kunstenaar en is van jongs af aan een liefhebber van de natuur. Met lichte toets brengt zij de lokale natuur tot leven.
Eveneens is de monumentale boerderij uit 1715 te bezoeken. Doordeweeks starten dit seizoen rondleidingen om 11.30 uur, 13.45 uur, 14.30 uur en 15.45 uur. Een rondleider vertelt dan over het vroegere boerenleven rond 1930 rondom de monumentale boerderij.

Het hele jaar vinden activiteiten plaats op het museum in Epe, van lezingen tot kindermiddagen. Voormalig dierenarts Arie Plaisier vertelt op donderdag 11 april om 19.30 uur over het dierenwelzijn op de boerderij vroeger en nu. Ook woensdag 24 april om 19.30 uur vindt een lezing plaats door exposant Marjolein Menke waarin zij het verhaal achter de expositie toelicht.
Tenslotte vindt op 1 mei een kindermiddag plaats vanaf 13.30 uur: daarna zijn kinderen vanaf 24 juli elke woensdag tot en met 28 augustus welkom vanaf 13.30 uur.

Veluws Museum Hagedoorns Plaatse in Epe is op dinsdag tot en met vrijdag open van 11.00 tot 17.00 uur en daarnaast op zaterdag van 13.30 uur tot 17.00 uur. In de maanden juli, augustus en september ook op zondag van 13.30 – 17.00 uur. Alle dagen sluit de kassa om 16.30 uur. De entreeprijs bedraagt € 5,50 voor alle genoemde evenementen. Bezoekers van lezingen en kindermiddagen krijgen een gratis consumptie.

Veluws Museum Hagedoorns Plaatse bevindt zich aan de Ledderweg 11, Epe. Voor meer informatie, zie www.hagedoornsplaatse.nl.