Oneiros Ensemble in Grote Kerk Epe

1126

CPE-serie Klassiek in de Kerk

Het Oneiros Ensemble is in 2011 opgericht door harpiste Liesbeth Vreeburg en violist Johan Olof. Het ensemble sleept het publiek mee in verhalen die ze vertellen met klassieke muziek. Op donderdag 11 april treedt het ensemble op in de Grote Kerk van Epe.

De groep bestaat uit jonge ambitieuze musici (strijkers, harp, fluit, klarinet) en speelt in verschillende bezettingen. Het Oneiros Ensemble speelt kamermuziek, van barok tot hedendaags, in grote en kleine bezettingen, voor jonge en oude mensen. Het ensemble zoekt naar de essentie van de muziek, arrangeert en programmeert, maakt muziektheater, en vertelt daarmee meeslepende verhalen.

In het programma Je t’aime… moi non plus dat ze in Epe spelen, staat de haat-liefdeverhouding van de componisten met de Romantische traditie centraal. Claude Debussy had in het begin van zijn carrière nog een mateloze bewondering voor de grote ideeën van Wagner, maar later ontwikkelde hij juist een enorme afkeer van de Romantische traditie. Hij ging op zoek naar een eigenzinnig Frans geluid.
Terwijl de Eerste Wereldoorlog in volle gang was, dacht Debussy na over de waarde van kunst en muziek. Hij schreef aan Stravinsky: ‘De lucht moet vervuld raken van een nieuwe schoonheid als de kanonnen eindelijk stilvallen’.

In het programma worden werken gespeeld van Liszt, Debussy, Milhaud en Ravel.

Kijk voor het hele programma en online tickets op www.cultureelplatformepe.nl.
Losse kaartverkoop: VVV Epe.
CPE-concert Klassiek in de Kerk Oneiros Ensemble
Donderdag 11 april 2019
Aanvang 20.00 uur
Entree: € 20,00 jongeren € 7,50

Foto: HIRES