De Top Vijf Van… Wilma van Rhee

1786

Wilma van Rhee is eigenaar van Yoi Fashion aan de Beekstraat 8 in Epe. Zij organiseert samen met Jacco Gerritsen (Fleur-Inn Epe) en Christine Hullegie (Sisters in Lingerie Epe) het modespektakel op 30 maart. “Dit jaar is het een heel weekend, dus ook op zondag 31 maart.”

“Op zaterdag hebben we de gebruikelijke modeshow met de catwalk om 13.00 en 15.00 uur. Bijzonder daarbij is de medewerking van Mode & Co. Deze winkel is een onderdeel van De Passerel, gerund door mensen met een verstandelijke beperking en speciaal opgezet om mensen met een krappe beurs te voorzien van leuke vlotte kleding. Zondag is de eerste koopzondag in Epe, dus die dag (13.00 uur tot 17.00 uur) hebben we er achteraan geknoopt. Met aangeklede etalagepopen voor de winkels, rode lopers bij de ingang van de winkels en modellen die rondlopen met kortingsfolders en hapjes.”

Wat is je favoriete plek in de gemeente Epe?
“Zonder twijfel Landgoed Tongeren. Een prachtig landgoed met mooie bossen en heide en de oude Chevalierschool en Huize De Korrenberg; ik ga er graag wandelen met de hond.”

Wat is je grootste ergernis?
“Nou, ik weet niet of je het een ergernis kunt noemen, maar de winkelleegstand in het centrum vind ik jammer. De oplossing? Misschien dat lagere huurprijzen een stukje helpen.”

Wat is je favoriete restaurant?
“Dat zijn er meerdere. Ik ga graag naar de Posthoorn, omdat je er altijd bekenden tegenkomt. Bij Cornelis loop ik graag binnen omdat ik het een prachtig pand vind en er altijd mensen zijn. Daarnaast vind ik het leuk dat je er ook veel jongeren ziet. En tot slot: Bij Ons. Heerlijk eten en onlangs mooi verbouwd.”

Welke inwoner van de gemeente bewonder je?
“In het algemeen bewonder ik mensen die zich belangeloos inzetten voor de gemeenschap. Of dat nu iemand is die sponsors voor de sportvereniging benadert of iemand die in het hospice werkt.”

Wat mis je in onze gemeente?
“Eigenlijk niks. We hebben een groot winkelaanbod en een actieve ondernemersvereniging. Een wens van mij is nog wel dat Epe on Ice meer richting centrum verplaatst. Ik vind het een prachtige activiteit, maar het zou meer een onderdeel van het dorp moeten worden.”

Tekst en foto: Gerrit Tenkink