Aequilibria opent deuren in Kasteel Vosbergen

1525
Conny van Iwaarden: “Kasteel Vosbergen is de ideale plek om werkelijk stil te staan bij jezelf.”

Conny van Iwaarden heeft sinds 12 januari haar praktijk Aequilibria geopend in Kasteel Vosbergen in Heerde. In haar praktijk begeleidt en behandelt Conny kinderen, volwassenen en gezinnen. Hierbij combineert ze coaching, lichaamswerk en energetische therapie om haar cliënten weer in balans te brengen. Aequilibria is het enige bedrijf dat zich in het 17e eeuwse kasteel vestigt.

Hoewel de praktijk van Conny nog maar anderhalf jaar bestaat, is de toestroom van cliënten zo groot, dat de gedeelde praktijkruimte in Gezondheidscentrum Apeldoorn niet langer voldeed.

Unieke locatie
De rust en bosrijke omgeving vormen de ideale plek voor hooggevoelige en hoogbegaafde mensen om aan zichzelf te werken. De zonnige en ruime praktijkruimte biedt uitzicht op de slotgracht, omgeven met treurwilgen en de oudste beuk van Nederland. “Het is de ideale plek om werkelijk stil te staan bij jezelf”, aldus Conny. Om het kasteel lopen klompenpaden met aansluiting op grote natuurgebieden met bos, water en heide, waardoor ook wandelcoaching tot de mogelijkheden behoort.

Andere benadering
Hooggevoelige en hoogbegaafde mensen die hulp zoeken, komen vaak bij algemene geestelijke gezondheidszorg terecht waar specialisme ontbreekt, of bij een gespecialiseerde coach die voornamelijk via praatsessies inzicht en handvatten geeft. Conny: “Omdat ik meerdere opleidingen heb gevolgd op het gebied van hoogbegaafdheid, hooggevoeligheid en energetische therapie, kijk ik met een brede blik én heb ik veel verschillende technieken ter beschikking. Inmiddels houd ik mij al 13 jaar bezig met energetische therapie en heb ik veel opleidingen en cursussen op dit gebied gevolgd. Mijn hele gezin is hoogbegaafd en hooggevoelig. Daardoor weet ik uit eigen ervaring wat het betekent en tegen welke problemen je kunt aanlopen. Dat is wat mij betreft een essentiële aanvulling op de opleidingen die ik gevolgd heb. Ik begrijp de intensiteit waarmee HSP’ers en hoogbegaafden leven. Waar cliënten bij andere, meer eenzijdige vormen van hulpverlening vaak niet verder kwamen, lukt het hier meestal wel om dat verschil te maken.”

De rust en bosrijke omgeving van Kasteel Vosbergen vormen een ideale plek voor hooggevoelige en hoogbegaafde mensen om aan zichzelf te werken.

Zeer diverse klachten
Ook al richt de praktijk zich op specifieke cliënten, de hulpvragen zijn zeer divers. “Veel kinderen komen omdat ze snel overprikkeld zijn, moeite hebben met emoties of slaapproblemen hebben, maar ook eczeem, buikpijn en astma zijn veelvoorkomende klachten”, aldus Conny. Veel tieners die vastlopen op school hebben inmiddels ook hun weg naar de praktijk gevonden. “Samen gaan we dan op zoek naar hun specifieke gebruiksaanwijzing. Ook hebben ze vaak baat bij energetische behandelingen, zodat ze hun balans weer kunnen vinden, zowel lichamelijk als geestelijk.”

Preventief en ontwikkelingsgericht
Daarnaast is er een duidelijke trend waarneembaar dat steeds meer mensen voor begeleiding of energetische therapie komen, omdat ze bezig zijn met hun persoonlijke en spirituele ontwikkeling. Zij hebben dan zelf al veel stappen gezet en vinden het prettig dat een specialist het energetische systeem bekijkt en behandelt. De adviezen die hieruit volgen geven nieuwe handvatten om de volgende stappen in hun ontwikkeling te zetten.

Conny van Iwaarden:“Ik weet uit eigen ervaring welke problemen en uitdagingen hoogbegaafde en hooggevoelige mensen kunnen tegenkomen.”

Open tijdens de lockdown
Omdat Aequilibria valt onder de WKKGZ, is aangesloten bij beroepsvereniging CAT en valt onder ‘contactberoepen ten behoeve van zorg’, mag de praktijk ook tijdens de lockdown open blijven. De praktijk is gevestigd in Kasteel Vosbergen, Vosbergerweg 38 in Heerde.

www.aequilibria.nl

Tekst: Roelof Dalhuisen
Foto’s: Henri van der Beek