Koninklijke onderscheiding Johanna Stegeman-Beekhuis

1065

Johanna Stegeman-Beekhuis (73) uit Vaassen is onderscheiden tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Ze ontving het lintje uit handen van burgemeester Tom Horn. We vroegen haar naar deze bijzondere gebeurtenis.

“Het was een hele verrassing! Ik wist er helemaal niks van, mijn man had het al die tijd geheim gehouden! Ik organiseer de kaartavonden bij SV Vaassen en ik was dus zoals gewoonlijk naar het clubhuis gegaan voor een kaartavond die om 19.30 uur begint. En toen kwam om kwart voor acht ineens de burgemeester binnenlopen. Dan ben je natuurlijk al overdonderd en dan komt er ook nog zo’n toespraak. Daarnaast was mijn hele familie aanwezig, dus het was echt een mooi moment! Alle mensen van de kaartavond hebben ook netjes gewacht en we hebben de kaartavond daarna mooi afgemaakt”, vertelt Johanna lachend.

Johanna verricht al sinds 1975 vrijwilligerswerk voor SV Vaassen. Haar man zat al bij het bestuur van de club “en van het een komt het ander.” Sinds 1980 doet ze de wekelijkse schoonmaak van het clubhuis. En tussen 1980 en 1996 heeft ze de kaartverkoop gedaan bij de thuiswedstrijden van het eerste elftal. Daarnaast organiseert ze sinds 1995 de jaarlijkse kaartmarathon en sinds 2010 ook de wekelijkse jokeravonden. Sinds dit jaar draait ze op woensdagavond en zondagmorgen de bardiensten. Tenslotte collecteert ze sinds 1985 voor het Fonds Gehandicaptensport en heeft ze in 2014 de organisatie van de kaartmiddagen bij Wijksteunpunt Bloemfontein in Vaassen op zich genomen.

Over haar vrijwilligerswerk vertelt Johanna het volgende. “Ik vind het contact met de mensen het leukst. Het bezighouden van mensen en het helpen van mensen is belangrijk en ik vind het dan ook fijn om het leuk met elkaar te hebben. Dat werkt ook ontspannend voor iedereen.”

Tekst: Gabriëlla Stotijn
Foto: Joop Luimes