Gratis frites van Nanda

1200

Een groot deel van de beperkende maatregelen om de verspreiding van het coronavirus onder controle te krijgen, is dinsdag 21 april door de Nederlandse overheid verlengd. Dat betekent onder andere dat er in verzorgings- en verpleeghuizen nog geen bezoek mag komen. Nanda van der Hoop, eigenaar van het Friethuys Epe en van het Snackmobiel Epe, sprong daar meteen op in. Bij woonzorgcentrum De Klaarbeek en bij verpleeghuis De Nieuwe Antoniehof deelde ze gratis friet en snacks uit.

Nanda vertelt over deze spontane actie. “De ouderen hebben het nu zo moeilijk. Onder andere omdat ze vanwege de coronacrisis geen familie mogen ontvangen. Ik hoop daarom dat ik hen hiermee een beetje kan verwennen.”

Nanda en haar collega’s hebben alle ouderen die in De Klaarbeek wonen en alle bewoners van De Nieuwe Antoniehof afgelopen woensdag daarom een gratis bakje frites en een frikandel of een kroket aangeboden. Bij De Klaarbeek ging het om ruim honderd patatjes en snacks. Bij de Nieuwe Antoniehof heeft ze vijftig bakjes patat en evenzoveel snacks aan de bewoners uitgedeeld.

Die patatjes serveerde Nanda vanuit haar welbekende Snackmobiel. De medewerkers van De Klaarbeek en van verpleeghuis De Nieuwe Antoniehof deelden het vervolgens rond. “Ik ben erg blij om dit te kunnen doen.” Nanda wilde overigens ook patat uitdelen voor de bewoners van De Boskamp in Epe. Daar was de controle vanwege de coronacrisis helaas wat strenger. Medewerkers mogen in dat woonzorgcentrum niet steeds in en uit het gebouw lopen.