Opnieuw topbands tijdens Beer, Blues & BBQ in centrum Heerde

1198
The Veldman Brothers.

Na het succes van de eerste Beer, Blues & BBQ in juli, komt de organisatie op zaterdag 24 augustus met de tweede editie. Niemand minder dan Big Bo zal om 16.00 uur het publiek verwelkomen in het centrum van Heerde. The Veldman Brothers sluiten de avond af met hun muzikale enthousiasme voor de blues.

Big Bo Brocken speelt al meer dan 30 jaar zijn blues met hart en ziel. Met zijn ongepolijste, soulvolle stem begeleidt hij zichzelf op akoestische en elektrische gitaar, steel dobro, ‘cigarbox’ gitaar, mondharmonica, snare drum, hi-hatt en bassdrum. In deze ‘one-man-band’ setting speelt hij naast eigen werk voornamelijk blues-klassiekers uit de jaren ’30, ’40 en ’50 waarbij onversneden en vaak obscure Deltablues de boventoon voert. Big Bo won in 2015 de eerste prijs in de categorie solisten/duo’s, tijdens de prestigieuze Dutch Blues Challenge, de belangrijkste prijs voor Nederlandse Blues artiesten.

Bekend in de regio, want afkomstig uit Wezep, maar ook zeker daarbuiten zijn The Veldman Brothers. Ze noemen zichzelf het ultieme bluesbroederschap. En dat is te horen. Al meer dan 10 jaar staan ze aan de top van de Nederlandse bluesscene. De broers Gerrit (gitaar, zang) en Bennie (Hammond, mondharp, zang) Veldman vormen al die tijd het onmiskenbare gezicht van de band. Aangevuld met een fantastische Rhythm Sectie – Fred van der Wende (bas) en Mathieu van Uden (drums).

Een band met een bak aan ervaring, maar vooral nog altijd met evenveel beleving, passie, energie en enthousiasme voor de blues en aanverwante stijlen. Begin maart 2017 heeft de band de Dutch Blues CD Award 2016 gewonnen voor het nieuwe album Refuel, wat betekent dat Refuel is verkozen tot beste NL bluesalbum van 2016. Niet voor niets is The Veldman Brothers dus een van de meest spelende bluesbands. In Nederland, maar de band speelt ook in landen als Duitsland, België en Frankrijk.

The Veldman Brothers treden zaterdagavond 24 augustus van 19.00-21.00 uur op tijdens Beer, Blues en BBQ op het Dorpsplein te Heerde.
Tussen 18.00 en 19.00 uur speelt Frank Blueka die tijdens zijn studie al speelde in allerlei bands. De in Deventer woonachtige Blueka heeft als specialiteit om rock en pop songs tot hun essentie terug te brengen. Semi-unplugged en sfeervol is zijn muziek soulvol, met invloeden uit rock, blues, folk en van Ierse singer/songwriters.

Big Bo.

Natuurlijk zal de barbecue niet missen deze dag en kan er genoten worden van spare ribs, steaks en sticks met een drankje tijdens de prachtige bluesklanken van Big Bo, Frank Blueka en The Veldman Brothers. Toegang en parkeren is gratis.