Goed Voorbereid op noodsituaties: nieuwe activiteit voor Rode Kruis

1197

Als jou iets overkomt, kun je jezelf waarschijnlijk goed redden. Maar weten mensen bij jou in de buurt ook wat zij moeten doen bij een grote ramp of een persoonlijke noodsituatie? Het kan iedereen overkomen. Denk bijvoorbeeld aan langdurige stroomuitval, een natuurbrand, extreme hitte of een ongelukkige val in huis. Het Rode Kruis vindt het belangrijk dat mensen zo’n situatie kunnen voorkomen of de nare gevolgen ervan beperken. Daarom is onder de naam Goed Voorbereid op noodsituaties een aantal activiteiten ontwikkeld om mensen te helpen zelfredzamer te worden. Het Rode Kruis zoekt nieuwe vrijwilligers om deze activiteiten te organiseren.

Goed Voorbereid activiteiten zijn bijvoorbeeld:

Red Cross Quest
De Red Cross Quest is een educatieve speurtocht speciaal voor kinderen tussen de 7 en 12 jaar oud. Onder begeleiding van een vrijwilliger maken kinderen spelenderwijs kennis met EHBO. De speurtocht maakt kinderen bewust van verschillende noodsituaties en hoe ze zich daarop kunnen voorbereiden. Het Rode Kruis heeft ook speciale EHBO lessen voor kinderen.

Rode Kruis aan Huis
Een vrijwilliger van het Rode Kruis geeft deelnemers tijdens een huisbezoek praktische tips en persoonlijk advies om risico’s in huis te beperken. Val-, inbraak- en brandpreventie komen aan bod, maar ook wie de deelnemer om hulp kan vragen als er iets mis gaat.

Workshop Goed Voorbereid
De workshop gaat in op veelvoorkomende risico’s in de directe leefomgeving. Deelnemers aan de workshop leren hoe ze voor hun eigen veiligheid zorgen in geval van nood en hoe zij anderen kunnen helpen.

Het Rode Kruis zoekt nieuwe vrijwilligers voor Goed Voorbereid. Wil jij ook helpen? Meld je dan als vrijwilliger aan. Kijk op: www.rodekruis.nl/goed-voorbereid-vrijwilliger-in-gelderland/.