Lean on Pete

970

Vrijdag 22 maart presenteert Filmliga Epe de film Lean on Pete. De trailer is hier te bekijken.

De voorstelling is in de Jumbozaal van Kulturhus EGW, Stationsstraat 25 in Epe. De aanvang is om 20.00 uur.
De kassa en de zaal gaan een half uur voor aanvang van de voorstelling open. De organisatie verzoekt bezoekers om met gepast geld te betalen (4,50 euro voor donateurs en 6,50 euro voor niet-donateurs). Toegangskaarten reserveren is niet mogelijk.

Verhaal
De introverte Charley kent weinig vastigheid. Zijn moeder is niet in beeld en zijn vader heeft al moeite genoeg zijn eigen leven op de rails te houden. Geen wonder dat Charley de kans om op eigen benen te staan met beide handen aangrijpt. Hij regelt een baantje bij de nukkige paardenmenner Del. Met hem en jockey Bonnie reist hij langs paardenraces in stoffige stadjes, met het grootse Amerikaanse landschap als achtergrond. Charley vindt een onverwachte zielsverwant in het paard Lean on Pete, maar dan komt de jongen voor het eerst in zijn leven voor een volwassen keuze te staan.

Achtergrond
Schrijver Willy Vlautin (1967) vertelt verhalen over het binnenland van Amerika, daar waar de landschappen open, stoffig en soms hard zijn. Hij schrijft over mensen die zwaar fysiek werk verrichten, vlekken in hun kleren hebben, vlees uit blik eten, voor een tientje boodschappen moeten doen en voor de televisie in slaap vallen, dromend van een paar extra dollars. ‘Lean on Pete’ is een even nuchtere als poëtische vertelling over een tienerjongen die in gezelschap van een versleten paard op zoek gaat naar de tante die ooit zo goed voor hem was.

(bron: Filmhuis Fraterhuis)

Verwacht…
Op vrijdag 5 april staat de film ’the Leisure Seeker’ geprogrammeerd. Een verhaal over een gepensioneerd stel die hun oude camper pakken en een tocht dwars door Amerika maken.